ВОДОСТАЈ САВЕ У СТАГНАЦИЈИ

По подацима РХМЗ-а, водостај реке Саве код Сремске Митровице на дан 23. јануар износи 660cm, и тренутно је у стагнацији са тенденцијом стагнације наредна три дана.

Градски кеј обишла је градоначелница Светлана Миловановић, в. д. директора Водопривредног привредног друштва „Галовица“ Јовица Гагрица и секторски руководиоци одбране од поплава.

По речима градоначелнице Миловановић, проглашена је редовна одбрана од поплава, пошто је водостај реке Саве прешао 650cm, a по извештају РХМЗ-а, најављена је стагнација и опадање водостаја реке Саве код Сремске Митровице. На састанку стручно-оперативног тима за одбрану од поплава, одржаног у суботу 21. јануара, закључено је да је ситуација тренутно под контролом, а све снаге заштите и спасавања су спремне за реаговање.

Како је рекао в. д. директора Водопривредног привредног друштва „Галовица“ Јовица Гагрица, великих проблема нема, водостај стагнира и лагано опада. У суботу, 21. јануара у Сремској Митровици је проглашена редовна одбрана од поплава. Редовна одбрана од поплава је проглашена и на територији Јамене и Хртковаца, док је ванредна одбрану од поплава од 21. јануара на територији Сремске Раче, на месту где се изводе радови на изградњи новог ауто – пута.