ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ НА КРОВУ ШКОЛЕ У ГРГУРЕВЦИМА

Радови на реконструкцији крова зграде подручног одељења  Основне школе „Бошко Палковљевић Пинки“,  у Гргуревцима су у завршној фази.

Радове су обишли градоначелница Светлана Миловановић, начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић, директор ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ Игор Дошен, као и председник савета МЗ „Гргуревци“ Душко Крстић.

Начелник Ђурић је рекао да по завршетку радова на кровној конструкцији следе радови на спољном изгледу. Радиће се изолација и фасада. Како је истакао Ђурић, све школе треба да имају добре услове за рад, чиме ученици добијају добро и квалитетно образовање.

По речима директора ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ Игора Дошена, решен је велики проблем, зато што је дотрајали кровни покривач школског објекта представљао ризик по безбедност и здравље ученика.
Реализацијом овог пројекта тај ризик је сведен на минимум.
Како је истакао Дошен, ово је само први корак у санацији школске зграде која датира из 19. века.

Председник Савета МЗ „Гргуревци“ је рекао да је ова реконструкција од великог значаја за ученике школе, којих има око 50, изразивши захвалност локалној самоуправи што препознаје потенцијале Гргуреваца кроз инвестиције које су реализоване у претходном периоду, као и кроз оне које тек следе.

Вредност радова је 3.550.000.00 динара, а средства су одобрена од Покрајинског секретаријата за образовање.