"МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ ОВЕ ГОДИНЕ У ВЕЛИКИМ РАДИНЦИМА

Манифестација „Михољски сусрети села“ ове године ће се одржати у централном селу фрушкогорја Великим Радинцима.
Покровитељ манифестације је Министарство за бригу о селу, са циљем афирмације руралних подручја и њихових обичаја. Такође, још један од циљева ове манифестације јесте и повезивање села, а прошле године манифестација је одржана у Бешенову и окупила мештане још десет митровачких села. За организацију овогодишњих "Михољских сусрета села" задужена је Месна заједница Велики Радинци, Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица и Градска управа за културу и спорт.

Ове године манифестација ће бити организована у 87 локалних самоуправа, у периоду од 1. јула до 1. децембра, за шта су издвојена средства у износу од 41,3 милиона динара.

По Јавном конкурсу за организовање манифестације „Михољски сусрети села“, Град Сремска Митровица је остварио право на средства у износу од 500.000 динара.

Манифестација је планирана за јесен, са циљем да окупи што већи број митровачких села, кроз разне активности које промовишу неговање традиционалног начина живота, културно-историјско наслеђе, уз обогаћење друштвеног и спортског живота мештана.