НАЈМЛАЂИ СУГРАЂАНИ НАЈАВИЛИ „ЛЕТО НА САВИ“

Поводом отварања купалишне сезоне на Градској плажи и бројних новина, као и најаве манифестације „Лето на Сави“, мала градоначелница Марија Мајсторовић је са својим другарима из ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ обишла омиљено место Митровчана. У обиласку плаже придружили су им се и клинци и клинцезе из ПУ „Пчелица“.

Дочекала их је градоначелница Светлана Миловановић са својим замеником Петром Самарџићем, а онда су заједно обишли Градску плажу, како би се малишани упознали са свим што им је припремила локална самоуправа за ову летњу сезону.

Малишани су прво обишли пункт ЈКП „Комуналије“, где им је Тамара Милковић, референт за односе са јавношћу, говорила о томе како се одржава чистоћа Градске плаже и колико је важно да се чува животна средина, а затим су на пункту Туристичког инфо центра, који је  једна од новина ове сезоне, добили разгледнице града. 

Након тога су посетили дежурну екипу Хитне помоћи, где су научили више о чувању здравља у летњим данима, а заменик градоначелнице Самарџић им је показао још једну новину, а то је "Мамина клупа" за дојење и преповијање деце у јавности.

Код спасилачке службе Александар Петковић из фирме „Нинтел“ им је причао о послу спасиоца. Ту су поздравили своје другаре кајакаше, а потом су одгледали тренинг кошаркашица ЖКК „Срем“.

Заједно са градоначелницом Миловановић и замеником Самарџићем, на травнатој површини дуж кеја развили су велики грб Града, а након тога су показали своју креативност и таленат осликавајући стазу на Градској плажи.

Како је рекла градоначелница Светлана Миловановић, локална самоуправа се труди да сваке године уведе новине на Градској плажи, а ове године су то лежаљке и сунцобрани, пункт Туристичког инфо центра, клупа за дојиље, додатни мобилијар и садржаји, а ускоро ће бити постављен и нови брод-игралиште.

Ове године за уређење и одржавање плаже опредељена су средства у износу од 17 милиона динара.