ПЛАЖА СПРЕМНА ЗА КУПАЧЕ

Сезона купања на градској плажи званично почиње у петак, 10. јуна. Током техничког пријема, плажу су обишли градоначелница Светлана Миловановић, заменик градоначелнице  Петар Самарџић, заменик начелника Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Урош Веселиновић и в. д. начелника Градске управа за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове Витомир Обренчевић.

По речима Драгана Баoшића, председника комисије за технички пријем плаже, комисија је обавила комплетан технички преглед и установила да плажа у потпуности испуњава све услове за рад.

Локална самоуправа сваке године улаже значајна средства како би Градска плажа била што репрезентативнија, као део туристичке понуде града, а такође да пружи максималан угођај посетиоцима. Ове године за уређење и одржавање плаже опредељена су средства у износу од 17 милиона динара. Новина је набавка лежаљки и сунцобрана и додатни мобилијар и додатни садржаји.

Током купалишне сезоне, која ће трајати од 10. јуна до 10. септембра, биће активна спасилачка и здравствена служба, а редовно ће се вршити анализа исправности савске воде.

И ове сезоне, посетиоцима Градске плаже на располагању ће бити терени за кошарку и одбојку, теретана на отвореном, бројни садржаји за најмлађе, као и угоститељски објекти, а као и  претходних година, улаз на плажу је бесплатан.