НОВА САЛА ЗА БОКС - БК "СРЕМ"

У Сремској Митровици отворена је нова сала за бокс, коју ће користити боксери и боксерке Бoксерског клуба  "Срем". Боксере су испред Боксерског савеза Србије посетили Ненад Боровчанин, председник, Мане Марчета, спортски директор и Слободан Ђурић, потпредседник, док су испред Града на промоцији сале и клуба били заменик градоначелнице Петар Самарџић и генерални секретар градског Спортског савеза Немања Црнић. Уз тренера клуба Жељка Дробњака радиће и тренер са Кубе, Џордан Манзо.

Према речима Боровчанина, нова сала која ће се користити искључиво за бокс, резултат је квалитетне сарадње клуба "Срем" са локалном самоуправом и Боксерским савезом Србије. Отварање сале је још једна победа бокса и наставак активности БСС и бесплатних школа бокса широм Србије. У плану је да се и једно коло Лиге Србије одржи у Сремској Митровици.

Боксерски клуб „Срем“ основан је давне 1946. године, међу првим боксерским клубовима у тадашњој Југославији.

По речима Петра Самарџића, годинама у назад боксери „Срема“ тренирају у ПСЦ „Пинки“, у простору aдаптираном за потребе тренинга борилачких клубова. Последњих година јавља се све веће интересовање Митровчана, посебно младих, за бављање овом племенитом борилачком вештином, те је досадашњи простор за тренинге постао тесан и неуслован. Стога је БСС пружио подршку митровачком клубу у опремању новог тренинг центра, а уз ту подршку стала је и локална самоуправа. Самарџић је изразио наду да ће се боксери „Срема“ врло брзо преселити на такмичарске рингове, где ће освајати трофеје и на најбољи начин представљати свој град на републичким и међународним такмичењима. Самарџић  је истакао да је нови простор БК „Срем“ опремљен по највишим стандардима, али да увек постоји потребе за опремом и реквизитима, стога ће боксерима локална самоуправа и Спортски савез Града увек бити на располагању.