EU Projekat “COOP FWD” uspešno realizovan!

                                                                                                                                                      

COOP FWD

Grant agreement 101015891

EU Projekat “Moving ForWarD to support the social economy through inter-regional COOPeration and developing education and training for  ounger

persons — COOP FWD” uspešno realizovan!

Sufinansira Evropska unija kroz COSME program 

Projekat „COOP FWD“, koji je odobren za bespovratna sredstva u iznosu od 99.934,00 EUR od Evropske unije u okviru COSME programa putem konkursa „Misije socijalne ekonomije/Social Economy Missions“ a na kojem je grad Sremska Mitrovica bio partner, uspešno je završen Finalnom konferencijom koja se održala u Bjelovaru 24.1.2022. godine.

 

Nosilac projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, regionalna vlada u Republici Hrvatskoj. Projektno partnerstvo obuhvata 5 evropskih država (Hrvatska, Italija, Češka, Srbija i Mađarska). Partneri na projektu su: 

  • Comune di Cavriago/Općina Cavriago – u Italiji
  • Mestska Cast Praha 9/Općina Prag 9 – u Češkoj
  • Grad Sremska Mitrovica – u Republici Srbiji
  • Balatonboglar Varosi Onkormanyzat /Općina Balaton – u Mađarskoj

Projekat je počeo 1. februara 2021. i trajao je  12 meseci (do 31. januara 2022.). 

Glavni cilj projekta je podsticanje preduzetničkog razmišljanja mladih da budu uključeni u socijalnu ekonomiju u ciljanim regijama (Bjelovarsko-bilogorska županija, HR; Cavriago, IT; Prag 9, CZ; Sremska Mitrovica, RS i Balaton, HU).

Kroz ovaj projekat, partnerstvo je poboljšalo saradnju  i znanje među građanima u vezi sa socijalnom ekonomijom. Očekuje se da će to će zauzvrat poboljšati pristupe obrazovanju (posebno mlađim osobama) i podsticati zadružne preduzetničke modele (i slične modele koji doprinose održivom rastu). 

Glavne aktivnosti projekta, Međunarodna radionica na temu socijalne ekonomije u Sremskoj Mitrovici, Razvoj i testiranje webinara na temu socijalne ekonomije i preduzetništva, Vodič primera najbolje prakse i sl. uspešno su realizovane i biće dalje korišćene za širenje liste saradnika i partnerstava za doprinos ekonomskom razvoju regiona Srema.   

U nastavku možete pogledati fotografije sa raznih događaja projekta kao i Vodič primera najbolje prakse koji je sada dostupan. 

Za više informacija o projektu “COOP FWD” kao i o daljim koracima razvoja ove teme, kontaktirajte:: 

DRAŽEN RIĐOŠIĆ

Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine

Adresa: Kralja Petra I, br. 5, 22000 Sremska Mitrovica

Tel. 022/623 788

e mail: uprava10@sremskamitrovica.org.rs

Disclaimer: “The content of this press release represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission and/or the European Innovation Council and Small and Medium-sized Enterprises Executive Agency (EISMEA) or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains”

Izjava o odricanju odgovornosti: 

Podrška Evropske komisije izradi ove publikacije ne predstavlja podršku sadržaju koji odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za upotrebu sadržanih informacija.

                                       

 

BROŠURA