ФОРМИРАНА ЗЕЛЕНА ОДБОРНИЧКА ГРУПА

У Градској кући одржана је конститутивна седница неформалне Зелене одборничке групе Скупштине града Сремска Митровица, која тренутно броји 15 одборника.

По речима Тамаре Милковић, која је на конститутивној седници изабрана за председницу, Зелена одборничка група ће се бавити еколошким темама, подношењем иницијатива у циљу унапређења квалитета ваздуха, бољег управљања отпадом и осталим темама из области заштите животне средине.

Екологија постаје битно питање, јер здрава животна средина је право сваког човека. Питање екологије тек креће да се развија, зато је битно да се одборници свих политичких странака укључе у рад групе.

Милковић је најавила активности Зелене одборничке групе у наредном периоду у виду трибина, семинара, као и посебну активност „Зелена столица“, током које ће у рад групе укључити и представнике цивилног друштва како би се чуле потребе и иницијативе грађана. Такође, у седницама Зелене одборничке групе учествоваће и представници привреде, као и посланици Народне скупштине и Скупштине АП Војводине, који већ имају искуство у раду зелених парламентарних група.

Тамара Милковић је истакла да ће се преко Зелене одборничке групе залагати да Митровица постане град са нула отпада, град који ће ићи ка одрживом развоју и успостављању енергетске ефикасности.

Формирање неформалне  Зелене одборничке групе је и једнa од активности пројекта „Одрживи развој за све – платформа за локални дијалог“ који се спроводи у оквиру програма „Заједно за активно грађанско друштво“.