ДОБРОДОШЛИЦА ПРВОЈ БЕБИ У 2022. ГОДИНИ

Представници локалне самоуправе посетили су породилиште Опште болнице поводом рођења прве митровачке бебе у 2022. години. Девојчица Наталија се родила 2. јануара у раним јутарњим часовима. Тешка је 3.960 грама, дугачка 51cm. Мама Јелена и беба се осећају добро.

Градоначелница Светлана Миловановић честитала је родитељима, даривала их и најавила акцију која почиње управо од прве рођене бебе у овој години. Реч је о акцији подстицања наталитета, али и повећања безбедности наших најмлађих суграђана у саобраћају, а акција подразумева да ће се током године, почетком сваког месеца, поклањати ауто-седишта cвим митровачким бебама рођеним у претходном месецу.

По речима Дражена Риђошића, начелника Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине, као и годинама у назад, Град дарује прворођену бебу. Ове године, мала Наталија ће добити  50 хиљада динара, ауто-седиште и поклон пакет. И  друго дете које је рођено у Општој болници, а није са територије Града, добиће поклон пакет.  Риђошић је истакао да од 1. јануара држава за прворођено дете обезбеђује 300.000 динара једнократно и 5.000 динара паушално.

Како је рекао прим. др Драган Малобабић, окупљање поводом рођења прве бебе са територије oкруга и Града одавно је традиционално. У току претходне године у Општој болници рођено је  1.287 беба, од тога 663 дечака и 624 девојчица. У односу на 2020. годину то је 151 беба мање, с тим да је током 2020. године био повећан број породиља из Шапца, као и значајно већи број порођаја из мигрантске популације.

Поносни отац мале Наталије, Душан Петровић, рекао је да ће додељена средства од Града и државе веома значити и да једва чека да види своју супругу и  ћеркицу.

У суботу 1. јануара у 2:50 часова у митровачкој болници рођена је прва беба у 2022. години. Дуња Ненадовић из Руме родила је девојчицу.