НОВОГОДИШЊА ИЗЛОЖБА СТВАРАЛАШТВА УДРУЖЕЊА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

У холу Градске куће одржана је Новогодишња изложба стваралаштва удружења из области социјалне заштите. Своје рукотворине преставила су четири удружења, као и дневни боравак ШОСО  „Радивој Поповић“. Радови, инспирисани новогодишњим и божићним празницима, настали су на радионицама креативне едукације и радне окупације.

Изложбу је отворио и обишао Дражен Риђошић, начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине. По његовим речима Град Сремска Митровица подржава и помаже удружења у области социјалне заштите, којих има 23 у нашем граду. Циљ ове традиционалне изложбе је, пре свега, дружење чланова удружења, не би ли се што више усмерили једни на друге. Уз најлепше жеље у наредној години, начелник Риђошић је истакао да ће и у будућности Град наставити да подржава  удружења из области социјалне заштите, као и све њихове акције које буду организовали.

Локална самоуправа је у 2021. години издвојила средства у износу од пет милиона динара, за подршку раду ових удружења. Иста средства планирана су и за наредну годину.

Новогодишња изложба имала је и продајни карактер, а приходом од продаје помаже се рад удружења.