ПОЧЕЛА ЈЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

1. септембра почела је нова школска година уз примену мера заштите од ширења коронавируса. Пријему првака у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки”, присуствовао је заменик градоначелнице, Петар Самарџић са сарадницима.

Укупно 575 деце је ове године у Сремској Митровици кренуло у први разред. Честитавши им полазак у школу, Самарџић је пожелео да заједно са својим учитељима, родитељима и другарима, све школске лекције и задатке савладају брзо и лако, и да школске дане проведу уз осмех и дружење. Поводом првог дана школске године, Град Сремска Митровица - Градска управа за образовање, припремила је мали знак пажње за све прваке, поклон у виду школског прибора који су они данас, првог школског дана затекли на својим школским клупама.

Сремска Митровица једна је од ретких локалних самоуправа у Србији која је за само три године успела да изгради две нове школе, једну Сремској, другу у Мачванској Митровици, у које је данас кренуло око 200 ђака првака, у најсавременије опремљеним учионицама. Реконструисане су фискултурне сале, уређена школска дворишта, санирани санитарни чворови, посебно код сеоских школа. Проблема има у свим школама, то су проблеми који не могу сви да се реше у једној години, него ће се постепено из године у годину решавати, узимајући у обзир да се налазимо у ковид ситуацији, да се доста средстава опредељује за спречавање ширења пандемије, и да Град Сремска Митровица улаже и у друге сфере и области друштва. Оно што се сада намеће као један од приоритета у области улагања у школство јесте фискултурна сала у Мачванској Митровици, као и реконструкција комплетне зграде школе у Засавици 1, укупне вредности 10 милиона динара. Почетак ових радова се очекује крајем овог, односно почетком следећег месеца и то је само доказ да Сремска Митровица улаже у образовање, улаже у младе, у нашу децу која су наша будућност јер они ће сутра водити наш град и даље га унапређивати и развијати.