КОНТРОЛА КРЕТАЊА ПЛОВИЛА НА САВИ И РАДА ОБЈЕКАТА УЗ ГРАДСКУ ПЛАЖУ

Припадници Полицијске управе у Сремској Митровици од данас контролишу кретање пловних возила на реци Сави у Сремској Митровици и рад објеката уз градску плажу. У наредних седам дана контрола ће бити превентивна уз давање упозорења прекршиоцима, наког тог  периода примењиваће се репресивне мере.

Полицијска испостава у Сремској Митровици почиње контролу кретања пловила на реци Сави и рада објеката уз градску плажу, за подручје Града Сремска Митровица. Циљ ових активности је повећање безбедности свих који бораве на реци Сави у току купалишне сезоне, посебно корисника градске плаже.

Милан Марковић, командир Полицијске испоставе у Сремској Митровици рекао је: „Данас смо са обале поринули чамац полицијске испоставе који ће вршити превентивну активност у наредних неколико дана, упозоравање власника, односно управљача пловила о прописима који су обавезни да пловило буде безбедно на реци Сави. Након превентивног периода од седам дана, од 1. јула односно данас, па до 7. јула, почећемо репресивне активности, односно појачану контролу да ли управљачи чамаца, односно пловила поседују дозволе, да ли су чамци регистровани, да ли су лица под дејством алкохола или не, што је јако важно за безбедност учесника на реци. Интенција је да се ова акција настави до краја летње сезоне, како би се све учинило што безбедније пливачима на реци Сави и како би се приближили грађанима на овај начин.”

Службеници који ће управљати патролним чамцем обучени су и биће доступних овде свакодневно за обраћање било које врсте грађанима, додао је командир Марковић, а најпре уживаоцима градске плаже. Откривање прекршаја ће се вршити на начин како је то закон дефинисано и о томе ће бити сачињаван адекватан писани траг.