ОЛИМПИЈСКА ВАТРА ГОРИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

На Градском тргу у Сремској Митровици, осму годину за редом, отворена је највећа аматерска спортска манифестација у Европи, Спортске игре младих. Иако се Игре баве аматерским спортом, све активности се спроводе по стандардима професионалних такмичења. 


У оквиру Игара ове године, такмичари се надмећу у четири дисциплине и то у малом фудбалу, одбојци, игри између две ватре и тркама на 60 метара. 
Паљењем Олимпијске ватре на Тргу Ћире Милекића, свечано су отворене Спортске игре младих. Том приликом, начелник Градске управе за културу и спорт, Васиљ Шево истакао је значај ове манифестације за наш град, али и искористио прилику да подсети све присутне да у Сремској Митровици процес имунизације иде у правом смеру, да смо град у ком је вакцинисано 50% пунолетног становништва, што је уједно и омогућило да се Спортске игре младих одрже у нашем граду. 

Секретар Спортског савеза града и спортски директор Спортских игара младих, Немања Црнић приликом свог обраћања, захвалио се свим учесницима и организаторима манифестације. 
Осим пропагирања спорта и спорског начина живота, ова манифестација кроз своје програме, активно спроводи и активности на едукацији деце о свим сферама одрживог развоја.