СЕДАМ ГОДИНА ОД МАЈСКИХ ПОПЛАВА

Услед обилних падавине и снажног циклона који је у месецу мају 2014. године захватио централни део Балканског полуострва, водостај реке Саве је забележио свој историјски максимум. Наш град је био у опасности од изливања реке. Великим ангажовањем грађанства, локалне самоуправе, као и људи који су долазили из разних крајева наше земље, град је спашен од водене стихије. 
Савски кеј, "Шеталиште Славка Дубљевића“, место је на ком је данас симболично обележено седам година од мајских поплава. 
Волонтери Црвеног Крста и Канцеларије за младе, у јутарњим сатима су организовали акцију чишћења кеја. Око тридесет волонтера учествовало је у овој акцији, како би подигли свест о важности чувања града и реке, уз поруку да нам природа враћа оно што ми њој дајемо. 
На кеју, поред привремено монтираних панела против поплава, присутнима се обратила градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић, која је подсетила на дешавања тих тешких дана за наш град, и посебно се захвалила грађанима, који су се  даноноћно, неуморно борили против набујале Саве. Читајући делове извештаја градског штаба за ванредне ситуације, којим је командовао тадашњи градоначелник, Бранислав Недимовић, градононачелница се осврнула, дан по дан, на мере које је локални кризни штаб у то време доносио и спроводио. И сачувао Сремску Митровицу. 
Данас је водостај Саве износио 346cm, што je 517cm мање од броја који је измерен 17. маја 2014. године –  863cm.  До тада је највећи измерени водостај био онај забележен 1974. године и износио је 801cm. 
Колажима фотографија, изложеним уз ограду градског кеја, грађани могу да се подсете на борбу и допринос који су дали за одбрану свог града.