МИНИСТАРКА КИСИЋ У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ "РОЛОПЛАСТ МОШИЋ"

У духу првомајског празника, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дарија Кисић Тепавчевић, посетила је митровачку компанију "Ролопласт Мошић". 
Компанију карактерише породична традиција, данас запошљава 170 радника, и успела је да одржи прошлогодишњи број запослених упркос пандемији корона вируса. 
Последњих неколико година ова митровачка фирма користила је различите финансијске подршке кроз програме субвенционисања зарада за особе са инвалидитетом, програме субвенцијa зa отвaрaње нових рaдних местa, стручнe праксe,  програме приправника, стицањa практичних знања и различите програме обука. Сва лица запослена по овим програмима остала су у радном односу и по истеку програма и данас раде код овог послодавца. 


Министарка је у оквиру посете разговарала са власницима, менаџментом и радницима,  а посети су присуствовали и Петар Самарџић, заменик градоначелнице Сремске Митровице и Маријана Грабић, директорка митровачке филијале Националне службе за запошљавање. Они су указали и на велику друшвену одговорност компаније "Ролопл