Митровачке школе међу најбољим у Србији

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања најбољих уврстио је међу најбоље школе у Србији и три основне школе са територије Града Сремска Митровица: ОШ "Јован Јовановић Змај" Сремска Митровица, ОШ "Слободан Бајић Паја" Сремска Митровица и ОШ "Бранко Радичевић" Кузмин.
Тим поводом данас је у Градској кући у Сремској Митровици одржана пригодна конференција за новинаре.

"Резултати да су три наше основне школе међу девет најуспешнијих у Србији, а три од четири у Војводини, заиста говоре о високом нивоу и квалитету рада у образовању у школама на територији града", поручио је начелник Градске управе за културу и образовање Илија Недић и честитао свим ученицима, наставницима и директорима који су допринели овом успеху.

"Сам број награда претходних година на републичким и покрајинским такмичењима, број Светосавских повеља и број ученика који су из првог пута уписали жељене школе и факултете, говори како се квалитетно и добро ради. Ипак, од славе се неће живети, већ се наставља са квалитетним радом да се образовање још више унапреди, рекао је Недић.

 


Директор ОШ "Јован Јовановић Змај" Зоран Ђурић истиче да резултати одсликавају рад наставника, целог колектива и ученика који су се доказали на завршном испиту који је био мерило за ова признања.

"Ми смо низ година у самом врху по резултатима пријемног испита а више од 80 одсто наших ученика упише жељену школу тако да квалитет рада даје резултате за признање", рекао је Ђурић.

Наставница Анкица Цањер предаје у све три школе које су се нашле на списку најбољих: српски језик предаје у ОШ "Слободан Бајић Паја", немачки језик у кузминској ОШ "Бранко Радичевић", а у подручном одељењу ОШ "Јован Јовановић Змај" у Шашинцима предаје немачки језик.

"Признања су континуираног рада ученик и наставника у све три школе. То је и резултат педагошко психолошке службе јер се континуирано прати сваки ученик као појединац, сваки наставника и његово напредовање и усавршавање и све што долази од стране Министарства: развијање компетенција, пре свега предузетничке и дигиталне компетенције и свега што ново време доноси. Ми децу морамо припремати за будућност и за нека нова занимања, другачија од оних са којима смо ми одрасли и за која смо ми припремани", казала је наставница Цањер.